Categories: 1

Az egri borvidék tradicionális szőlőfajtájából készült bor, mely Eger egyik legkiválóbb fehérboros dűlőjéről, az Almagyarról származik, ahol a pincészet közel 3 ha öreg ültetvényen termeli ezt a kiváló szőlőfajtát. A borkészítés során cél az elsődleges szőlőzamat megőrzése, ezért ezt a fajtát reduktív technológiával készítjük. Illatában a Leányka jellemzője a szőlővirág illat felfedezhető. A bor kellemes érett, gyümölcsös, őszibarackos zamatokkal és finom savakkal rendelkezik. A könnyedebb típusú borok közé tartozik, célszerű 1-2 éven belül elfogyasztani.
Alkoholtartalom: 13,1 %

Cukortartalom: 0 g/l

Savtartalom: 5,5 g/l

Cukormentes extrakt: 21,5 g/l

Ajánlott fogyasztás: 10-12 °C