Categories: 2

A Maklár Nagyasszói-dűlőben lévő fél hektáros öreg ültetvényünkről származik a szőlő. A szőlő korának köszönhetően mindig alacsony termésátlaggal szüreteljük ezt a szőlőt. A borvidéken nem annyira jellemző szőlőfajta a pincészet egyik kedvence, hiszen az előző évjáratokból ezzel a fajtával nyertünk Bordeauxban és a Pannon bormustrán is igen nagy elismeréseket. Hagyományos, fahordós technológiával készült bort 13 hónapig kishordóban érleltük.
A virágos mézes fűszeres zamatú bornak a szárazsága ellenére édeskés lecsengése van, melyet a túlérésnek köszönhet.
Alkoholtartalom: 13,6 %
Cukortartalom: 3,5 g/l
Savtartalom: 5,2 g/l
Cukormentes extrakt: 26 g/l
Ajánlott fogyasztás: 12-13 °C