Categories: 6

Az egri Tornyos-dűlőben termett szőlőből készült ez az egyedi íz világú bor, a borvidék meghatározó kékszőlőjéből, a kékfrankosból. A 21,5 mustfokkal szüretelt szőlőt 5 héten át héjon erjesztettük és áztattuk, ezt követően a bort első töltésű barrique hordóban érleltük 22 hónapon keresztül. Illatában elsősorban a meggyen kívül az orientális illatok, – mint fahéj, szegfűszeg- jelennek meg. A kékfrankostól megszokott határozott megjelenésű egri vörösbor. Azoknak a borkedvelőknek javaslom, akik a gazdag fűszerezettségű és markáns tannintartalmú borokat kedvelik.
Alkoholtartalom: 13,21 %
Cukortartalom: 1,8 g/l
Savtartalom: 5,8 g/l
Cukormentes extrakt: 31,6 g/l
Ajánlott fogyasztás: 18-19 °C