Categories: 4

Az Egri Borvidék meghatározó bora, amelyre a pincészet nagy hangsúlyt fektet. A kalsszikus bikavér gyümölcsös – meggyes, szedres, szamócás és finom savgerincű. 2009 után 2011 is egy remek vörös boros évjárat volt, ami a bor komplexitásán érződik is. Hat különböző fajta borból házasítottuk össze, melyet két éves fahordóban való érlelés előzte meg. Célunk a természetes borból származó fűszeres jegyek megtartása volt, így az alapborokat különböző töltésű barrique hordókban érleltük, hogy ne a fás-hordós jelleg domináljon. (Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah)
Alkoholtartalom: 12,3 %
Cukortartalom: 0 g/l
Savtartalom: 5,2 g/l
Cukormentes extrakt: 26,4 g/l
Ajánlott fogyasztás: 18-19 °